Sutra nagla promena vremena i jako zahlađenje!

Republički hidrometeorološki zavod upozorio je da se sutra očekuje nagla promena vremena i jako zahlađenje, praćeno olujnim severozapadnim vetrom.
Sutra će se najniža temperatura kretati od 4 do 11 stepeni, najviša od 10 do 20 stepeni, a posle podne i uveče se očekuje nagli i osetan pad temperature.
U toku noći utorak na sredu u centralnim i južnim delovima Srbije očekuje se mestimično stvaranje snežnog pokrivača visine od 5 do 20 cm, a na planinama i više uz snežne nanose.
Jače naoblačenje i zahlađenje s kišom do sredine dana zahvatiće sever Srbije, a posle podne i uveče brzo će se premeštati preko ostalih krajeva.
U brdsko-planinskim predelima počeće da pada sneg, koji se u toku noći ka sredi mestimicno očekuje i u nižim predelima.
Duvaće umeren i jak južni i jugozapadni vetar, koji će posle podne i uveče biti u skretanju na severozapadni uz kratkotrajne udare olujne jačine.
Od četvrtka udari severozapadnog vetra u slabljenju.
U Beogradu će u prvom delu dana biti umereno oblačno, suvo i toplo sa umerenim juznim vetrom. Posle podne nagla promena vremena i jako zahlađenje s kišom i jakim, a kratkotrajno i olujnim severozapadnim vetrom.
Najniža temperatura oko 10 stepeni, a najvisa oko 17, posle podne i uveče u naglom i osetnom padu.
U toku noći mešovite padavine (kiša i sneg), a u višim delovima grada sneg uz mogućnost stvaranja manjeg snežnog pokrivača.
U narednih sedam dana biće osetno hladnije.
U sredu će duvati jak i olujni severozapadni vetar.
U Vojvodini prestanak padavina, a u ostalim krajevima kiša će u većini mesta preci u sneg uz stvaranje, a na planinama uz povecanje visine sneznog pokrivača i snežne nanose.
Od cetvrtka do kraja sedmice slab i umeren jutarnji mraz, a dnevna temperatura od 0 do 5 stepeni.
Udari severozapadnog vetra biće u postepenom slabljenju, a slabe i sporadične padavine se očekuju u noći između četvrka i petka, kao i u petak tokom dana.
Početkom naredne sedmice postepen porast temperature.
Kurir/Tanjug