Ponavljaju se izbori u Šapcu na svih 100 izbornih mesta

Gradska izborna komisija je odlučila da se izbori ponove na svih 100 biračkih mesta. Primedbe na neregularnost je podnela lista ¨Šabac je naš¨čiji je nosilac Nebojša Zelenović.

Pravo na žalbu ima SNS i to Upravnom sudu.Upravni sud ima pravo da ne usvoji odluku GIK,da ponovi izbore na nekim izbornim mestima ili da je usvoji u potpunosti.Ukoliko se usvoji Odluka Gradske izborne komisije izbori se moraju održati za 7 dana.

SNS je tim povodom izdao saopštenje smatrajući da je odluka doneta po nalogu Dušana Petrovića i Nebojše Zelenovića
„Srpska napredna stranka braniće glas naroda svim pravnim sredstvima, a prvi korak u toj borbi je žalba Upravnom sudu od koga očekujemo da zaštiti izbornu volju glasača i spreči krađu glasova, nezabeleženu u istoriji višestranačkog sistema“, piše u saopštenju.
Gradski odbor SNS-a podseća da „niko od domaćih i stranih posmatrača nije imao ni jednu jedinu primedbu na tok izbora u Šapcu“.
„O tome da sve teče besprekorno nekoliko puta se u izbornom danu izjasnio i sam Zelenović. Članovi biračkih odbora iz njegove stranke potpisali su zapisnike gde su od 100 zapisnika imali premedbe na samo jednom biračkom mestu. I sve je bilo u redu dok nije video kako su ga počistili naprednjaci i da ga narod neće“, navodi Gradski odbor SNS-a.
U saopštenju se dodaje da je „Zelenovićev predsednik GIK-a Budimir Pavlović odgovoran zato što po prijemu izbornog materijala sa biračkih mesta u Šapcu nije utvrdio rezultate izbora u roku od 24 časa, čime je izvršio krivično delo zloupotrebe službenog položaja iz člana 359 stav 1 krivičnog zakonika“.
Pošto je izbore ubedljivo izgubio, Zelenović je smislio neverovatan plan da ih ponavlja sve dok na njima ne pobedi. Međutim, put koji je odabrao je prečica koja će ga najpre odvesti u zatvor zajedno sa svim njegovim saradnicima koji učestvuju u izbornoj krađi. Volja naroda je svetinja i Srpska napredna stranka nikada neće dozvoliti njeno prekrajanje, krađu i falsifikovanje. Branićemo glas naroda svim pravnim sredstvima. I opet ćemo pobediti! Živela Srbija! Živeo Šabac!