NASTAVNIK SRPSKOG UČENIKU POCEPAO UVO: Tortura nad osnovcima iz Mačvanskog Prnjavora!

Profesor Milan Milinković iz OŠ „Aleksandar Karađorđević“ psihički i fizički zlostavlja decu, tvrde roditelji
Nastavnik srpskog jezika iz OŠ „Aleksandar Karađorđević“ u Mačvanskom Prnjavoru Milan Milinković konstantno vređa decu na časovima, a njegovoj torturi se ne nazire kraj, tvrde roditelji osnovaca.
Prema rečima roditelja čija su dečica nedavno krenula u peti razred ove škole, Milinković maltretira decu psihički, a bilo je čak i fizičkog zlostavljanja.
– Nije normalno da se jedan obrazovani nastavnik tako obraća deci. Vređa ih na račun izgleda, jednoj devojčici je rekao da je debela kao krmača – navodi za Kurir jedan od roditelja ugnjetavane dece. On kaže da su roditelji i deca uplašeni da ne počne još gore da se ponaša prema njima.
– Milinković se hvali kako mu niko ništa ne može. Deci na časovima priča o gejevima, prostitutkama. Izjavio je da se „kola-kola“ pravi od krvi abortirane dece. Zamislite, nije ga sramota da stub našeg obrazovanja Vuka Karadžića naziva brkatim debilom. Pa to je sramota! – izrevoltiran je naš sagovornik.
On tvrdi da Milinković na času skoro i ne predaje, već da se ceo čas svodi na psihičku torturu.
– Devojčici koja ima srčanu manu rekao je da joj je kum ludak što joj je dao ime kakvo nosi, a da su roditelji još veći ludaci. Jednom je naterao dete da izađe pred tablu i na njoj napiše „Ja sam tupan“. Pre tri godine, kad je bio dežuran u hodniku, jednom dečaku je povukao uvo i pocepao ga. Roditelji tog dečaka su ga tužili i ispostavilo se da dete nije bilo krivo. Milinković je tada bio suspendovan na mesec dana, nakon čega su ga vratili – otkriva uznemireni roditelj.
Direktorka OŠ „Aleksandar Karađorđević“ Marija Mijić kaže:
– Dobila sam i pisanu pritužbu, na koju sam reagovala u skladu sa zakonom. To podrazumeva najpre posetu času i utvrđivanje istinitosti. Koraci koje sam preduzela su razgovor i opomena pred pokretanje disciplinskog postupka, a ukoliko bude potrebno, i preduzimanje mera u skladu sa zakonom. Sa slučajem će biti upoznata i nadležna prosvetno-pedagoška služba.
Ivan Đinić, nastavnik fizičkog i nekadašnji direktor ove škole, tvrdi da je rizično da Milinković predaje maloj deci i da je opasan po ceo kolektiv:
– On je notorna pijandura! Voli da pije i dešava se da dolazi pijan na časove. Dok sam bio direktor, dao sam mu otkaz jer je došao pijan na nastavu, intervenisala je i policija. Vođen je dispciplinski postupak, ali sud ga je vratio. Pretio mi je posredno, preko zamenika direktora, da će me zgaziti kao kravu, da će mi slomiti kičmu, da će me zakopati. Deca se žale na njega, vređa ih da su glavati, glupi, klempavi.
Milinkovićeve Nastavne metode
terao dete da piše na tabli „Ja sam tupan“
jednoj devojčici rekao da je debela kao krmača
učenici sa srčanom manom rekao da joj je kum ludak što joj je dao ime kakvo nosi, a da su joj
roditelji još veći ludaci
izjavio je da se „kola-kola“ pravi od krvi abortirane dece
Vuka Karadžića naziva brkatim debilom