НАРЕДБА ИЗ ШТАБА ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУЦИЈЕ ОПШТИНЕ БОГАТИЋ


Општински Штаб за ванредне ситуације данас је донео следеће наредбе:

I.“Мачва Експрес Доо“ да привремено затвори аутобуску станицу, као и да прилагоди ред вожње од 06 до 19 часова, због полицијског часа.

II.Пијаце на територији општине Богатић могу да раде само у периоду од 08 до 13 часова; сва продаја мора да се обавља у кругу пијаце; ван пијаце није дозвољена продаја било чега; на уласку у пијацу мора да буде инсталирана чесма за прање руку; продавци морају бити удаљени један метар један од другог; продавци морају имати рукавице, као и маске; излазак из пијаце биће на супротну страну. Пијачна површина се мора дезинфиковати вече пре пијаце, као и после пијаце. Захтеве за дезинфексију доставити Општинском Штабу за ванредне ситуације, због усклађивања динамике.

III.Трговински, занатски и угоститељски објекти радиће од 08 до 18 часова.

IV.Забрањује се рад сала за издавање, у смислу организовања било каквих догађаја (прославе, рођендани, свадбе, сахране и остало).

V.Начелник Општинске управе да формира ситуациони центар у згради Општине, да одреди број телефона на који се грађани могу јављати, у временском периоду од 07 до 19 часова, сваког дана, укључујући и дане викенда.

VI.Грађани старији од 65 година, као и грађани у самоизолацији морају се јављати на дате телефоне повереника и заменика повереника у својим месним заједницама, а ради обављања куповине неопходних намирница и друге помоћи.

VII.Центар за социјални рад дужан је да достави списак корисника социјалне помоћи по Месним заједницама, а такође и списак прехрамбених намирница и средстава за хигијену који су неопходни за функционисање у наредних 15 дана.

Од 20.03.2020.године они ће бити дистрибуирани по Месним заједницама.

VIII.Сахрањивања извршавати уз присуство само најуже родбине и без окупљања после сахране.

IX.Свештена лица су дужна да, поводом предстојећих празника и вршења службе:

– користе рукавице за једнократну употребу;

– користе заштитне маске;

– користе дезинфекциона средства са 70% алкохола (за дезинфекцију предмета која користе приликом освештавања домаћинстава, обавезно пре уласка у друго домаћинство и свих других радњи у оквиру службе коју обављају).