MALO POZNATI DETALJI IZ ŽIVOTA ZDRAVKA ČOLIĆA.Danas legendarni Čola puni 69 godina.

Sedamdesetih je imao OVO TAJNO IME, a evo kako je sve ŠOKIRAO VENČANJEM!
Mnogi su ga opisivali kao srpskog Toma Džonsa, jer je pored svog glasa, Čola oduševljavao i svojim fizičkim izgledom.
Zdravko Čolić, najveća zvezda bivše Jugoslavije. rođen je 30. maja 1951. godine u Sarajevu. Potiče iz skromne porodice, majka Stana je bila domaćica, a otac Vladimir je bio policijski oficir u Ministarstvu unutrašnjih poslova. Ima četiri godine mlađeg brata Dragana koji drži luksuzan restoran u centru Beograda.
voj nastup prvenac imao je na takmičenju pevanja amatera 1967. godine, a svoju solo karijeru započeo je krajem 1970. godina pesmom „Sinoć nisi bila tu“.

Međutim, javnosti je malo poznat potez na koji se Čola odlučio krajem sedamdesetih godina…
Pevač je tada želeo da iskoristi svoj talenat i da svoju već veoma uspešnu balkansku karijeru proširi na svetsko tržište. S obzirom na to koliko je strancima teško da izgovore ime naše zvezde, njegovi producenti su odlučili da Zdravko postane – Dravko.
Iako je snimio nekoliko pesama na različitim stranim jezicima, Čola je od ove namere odustao jer bi u tom slučaju morao da napusi bivšu Jugoslaviju i preseli se u Nemačku. Pesma za nemačko tržište zvala se „Alles was Ich Hab“.
Kada je u pitanju njegov privatni život, Zdravko se trudio da svoju intimu koliko može sačuva od javnosti, a o njegovom emotivnom životu zna se samo onoliko koliko je on dozvolio.
Naime, poznato je da je Zdravko samo tri puta istinski voleo. Prvu dugu vezu od četiri godine je imao sa Jasnom Dulić, balerinom iz grupe „Lokice“. Sledeća veza je trajala sedam godina sa manekenkom iz Rijeke, Elizabetom Vidas, koja je, pored supruge, jedina žena koju je poljubio u javnosti. Sa sadašnjom suprugom i definitivnom izabranicom njegovog srca, Aleksandrom se zabavljao jedanaest godina, a potom su se 1. maja 2001. godine venčali. Upoznali su se 1989. godine u Makarskoj i nastavili su da se viđaju u Beogradu gde je ona studirala geografiju. Aleksandra ga je privukla jednostavnošću i mnogim postupcima kojima mu je davala do znanja da joj je stalo i da brine o njemu.

Zanimljiv detalj vezan za njihovo venčanje jeste taj da je pevač sve organizovao u strogoj tajnosti. Naime, prijatelje i porodicu pozvao je da, navodno, zajedno odu na prvomajski uranak, ali umesto toga otišli su pravo na – njegovo venčanje!
Dugo je taj detalj skrivao od medija, trudeći se da teme o kojima pišu budu vezane samo za njegove uspehe u karijeri. Međutim, pojedini detalji iz njegove privatnosti ipak nisu mogli da prođu bez pažnje medija.
1. oktobra iste godine je dobio ćerku Unu Zvezdanu, a 10. avgusta 2006. godine se rodila mlađa ćerka Lara. Čola je jednom prilikom rekao da su devojčice veoma živahne i da često umeju da se posvađaju oko sitnica. Pošto, kako je ranije govorio, ne provodi mnogo vremena sa njima, pušta ih „da mu se popnu na glavu“.
Za sebe kaže da se vezuje za ljude, a ne za materijalne stvari. Iako će uskoro zakoračiti u osmu deceniju, izgleda mladoliko i glas ga služi kao da je na početku karijere, a mnoge dame će se složiti da i dalje važi za jednog od najpoželjnijih i najpopularnijih pevača na Balkanu, dok njegove pesme rado slušaju sve generacije.