Brže-bolje se predomislili i otvorili granicu sa SRBIJOM!

Sad je valjda svima sve jasno.

Vlasti Crne Gore su u roku od samo sat vremena promenile odluku koja se odnosi na otvaranje graničnih prelaza.

Naime, prvo je bilo saopšteno da se granice otvaraju za 26 zemalja u koje nije spadala Srbija. Da bi brže bolje, odluka bila promenjena, i bez ikakvih dodatnih objašnjena na spisak stavljena i Srbija.

Ovo samo pokazuje da je sve vreme odluka o zatvaranju granica za građane Srbije bila čisto politička i da se nije bila zasnovana na zdravstvenim razlozima.
Nacionalno koordinaciono telo za zarazne bolesti (NKT) odlučilo je da od od sutra, 1. juna, Crna Gora otvori sve putne granične prelaze prema susednim državama koji su bili zatvoreni u okviru mera protiv širenja koronavirusa

Ova odluka odnosi se i na putne granične prelaze sa Srbijom, prenose Vijesti.

U saopštenju Nacionalnog koordinacionog tela za zarazne bolesti u Crnoj Gori navodi se da će u ponoć biti otvoreni granični prelazi koji su do sada bili zatvoreni.

Sa Republikom Srbijom:

Ranče – Jabuka, na putnom pravcu Pljevlja – Prijepolje; Vuče – Godovo na putnom pravcu Rožaje – Tutin; Čemerno na putnom pravcu Pljevlja – Priboj.

Sa Bosnom i Hercegovinom:

Šćepan Polje – Hum, na putnom pravcu Plužine – Foča; Šula – Vitina, na putnom pravcu Pljevlja – Foča; Sitnica – Zupci na putnom pravcu Herceg Novi – Trebinj; Meteljka – Metaljka na putnom pravcu Pljevlja – Čajniče.

Ostaje privremeno zatvoren putni granični prijelaz Vraćenovići – Deleuša sa Bosnom i Hercegovinom na putnom pravcu Nikšić – Bileća koji je zatvoren 27. februara zbog gradnje granične infrastrukture.

Sa Republikom Hrvatskom:

Kobila – Vitaljina, na putnom pravcu Herceg Novi – Vitaljina – Dubrovnik.

Sa Republikom Albanijom:

Grnčar – Baškim, na putnom pravcu Plav – Skadar; Sukobin – Murićan na putnom pravcu Ulcinj – Skadar.
– Na ovim putnim graničnim prelazima saobraćaj putnika i robe odvijaće se u skladu sa važećim merama NKT, dakle i sa merom donetom u četvrtak kojom je propisano da prilikom ulaska u Crnu Goru mera karantina ne propisuje građanima Crne Gore i strancima sa stalnim ili privremenim boravkom u Crnoj Gori koji ulaze iz država stope potvrđenih aktivnih slučajeva infekcije koronavirusom manjom od 25 slučajeva na 100.000 stanovnika sa liste Instituta za javno zdravlje kao i stranim državljanima koji su rezidenti država sa liste i ulaze iz država sa te liste – piše u saopštenju.

Kurir.rs/Vijesti